Nechceme-li je kupovat a zapomněli jsme si je včas naložit, zvolte přírodní sýry a určitě nebudete zklamaní.
Ingredience:
150 g sýru Niva
150 g balkánského sýru
1 hermelín
4 stroužky česneku
1 střední cibule
80 g sušených rajčat
oregano
1 malá feferonka
6 kuliček barevného pepře
350 ml olivového oleje
Postup
Na dno sklenice se šroubovým uzávěrem o velikosti 1 litru dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, feferonku vcelku a 3 kuličky pepře.
Všechny sýry nakrájíme na malé kostky a hermelín na malé trojúhelníčky. Na skládáme je do sklenice, ale pozor, prokládáme je sušenými rajčaty, kolečky cibule a česnekem nakrájeným na plátky.
Nakonec zalijeme olejem a přidáme zbylé kuličky pepře. Sklenici uzavřeme a necháme odležet na chladném místě alespoň 24 hodin, ale ideální je, pokud nezapomenete a naložíte je 5 dnů před podáváním.