Místo nakládaných hermelínů si zkuste připravit tuhle voňavou a chutnou lahůdku. Po pár dnech je připravená ke zpestření jakéhokoli pohoštění.
Potřebujete:
✿ 250 g řeckého sýru feta
✿ 1 chilli papričku
✿ čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, bobkový list)
✿ špetku hrubozrnné mořské soli
✿ 1 lžičku barevného pepře
✿ kousek citronové kůry
✿ olivový olej
1. Sýr nakrájejte na kostky, chilli papričku nadrobno. Naskládejte sýr do sklenice s víčkem a prokládejte ho bylinkami, chilli papričkou, solí a pepřem. Pak přidejte proužek citronové kůry a sklenici se sýrem dolijte olivovým olejem.
2. Sýr ve voňavém oleji nechte 5 dnů marinovat – 2 dny při pokojové teplotě a poté v chladničce. Poté můžete konzumovat, ideálně s kouskem tmavého chleba a skleničkou dobrého vína.
3. Takto naložený sýr vydrží při správném skladování až tři týdny. Můžete ho také použít jako základ na pomazánku, do salátů, na maso i těstoviny.
Krásný článek, díky za inspiraci! Už dlouho jsem hledala něco nového do mého kulinářského repertoáru. Síla bylinek určitě sýru dodá jedinečný nádech.