Připravte si domácí naložené zelíčko s červenou řepou – kdykoli tak budete mít po ruce zdravý poklad. Hodí se třeba do salátů nebo jako pikantní tečka k hlavnímu chodu.
Potřebujete:
✿ 1 kg červené řepy
✿ 1 kg červeného zelí
✿ 3 cibule
✿ 250 ml octa
✿ 750 ml vody
✿ 2 lžíce soli
✿ 2,5 lžíce cukru krupice
1. Umytou, ale neoloupanou řepu uvařte ve vodě do změknutí. Zkontrolujte špejlí, vyndejte a nechte vychladnout.
2. Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na podobně větší kusy. Zelí očistěte a nakrájejte na větší dílky, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Zelí a cibuli dejte do mísy a promíchejte.
3. Z vody, octa, cukru a soli uvařte nálev. Do svařeného nálevu vložte zelí smíchané s cibulí a krátce povařte. Pak vypněte, přidejte nakrájenou řepu a vše společně promíchejte.
Směs naplňte do čistých sklenic až po okraj, okraje otřete, zavíčkujte a sterilujte asi 15 minut při 80 °C.
Tento recept je dokonalým spojením jednoduchosti a zdraví. Věřím, že výsledkem bude vynikající pikantní příloha k našim pokrmům!
Moc se mi líbí tenhle recept, i když sů mi tam ty kovty pritižké. Ale určo ho zkusím udělat, protože miluju červenou řepu!
Tento recept na naložené zelí s červenou řepou vypadá fantasticky! Určitě ho vyzkouším, bude skvělou ozdobou k jakémukoliv jídlu.