Tohle jídlo hravě připravíte i na chalupě. „Masožravci“ si do něj mohou přidat třeba kousek uzeniny.
Potřebujete:
✿ 1 kg malých kukuřičných klásků
✿ 1 bobkový list
✿ 3 kuličky pepře
✿ 3 kuličky nového koření
✿ 1 lžičku hořčičných semínek
✿ ½ cibule
✿ sůl
Nálev:
✿ 1 l vody
✿ 300 ml kvasného octa
✿ 25 g soli
✿ 120 g cukru
Postup:
1) Očištěné kukuřičné klásky vložte do vařící osolené vody (10 g soli na 1 l vody), přidejte koření, nakrájenou cibuli a vařte slabým varem do mírného změknutí (nabodnuté lehce sklouznou z vidličky).
2) Potom si nálev slijte do jiné nádoby, kukuřičky propláchněte studenou vodou, naskládejte je do čistých zavařovacích sklenic, zalijte horkým nálevem a sklenice uzavřete víčky.
3) Sklenice dejte do zavařovacího hrnce s horkou vodou a po zahřátí na 90 °C sterilujte 20–25 minut Pak je hned vyjměte a nechte vychladnout.