Budou se hodit jako příloha k masu nebo na různé obložené talíře. Do nálevu můžete přidat i pikantnější koření nebo výrazný rozmarýn. Dbejte na to, ať zavařujete pouze čisté, pevné a nečervivé houby.
Ingredience: Na 4 sklenice
300 ml vody
200 ml octa
10 g cukru
10 g soli
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
4 snítky tymiánu
1 lžička hořčičného semínka
2 kg čerstvých hub
1 cibule
Postup:
Houby pečlivě očistěte, nakrájejte, ty menší klidně nechte vcelku a pak je vařte v osolené vodě přibližně 5 minut. Následně je slejte, nechte okapat a vychladnout. Do hrnce dejte ocet, vodu, koření a nálev svařte.
Vařte ho také kolem 5 minut a poté nechte vychladnout. Na dno sklenic vyskládejte kolečka cibule, přidejte snítku tymiánu a houby. Vše zalejte nálevem a sklenice pevně zavíčkujte. Poté sterilujte přibližně 30 minut při teplotě 100 0C.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 15 Kč