Medový perník říznutý rumem je báječným dezertem, kterým završíte rodinný nedělní oběd.
Suroviny – 350 g hladké mouky – 220 g pískového cukru – 300 ml mléka – 1 vejce – 2 lžíce kypřícího prášku do perníku – 1 lžička skořice – 80 ml slunečnicového oleje – 40 g kakaa – 80 g vlašských ořechů – 1 lžíce medu – 3 lžíce rumu – 100 g rozinek – pečicí papír
Postup
1. V míse promíchejte mouku, kypřící prášek, skořici, kakao a cukr. Poté přidejte olej, vejce a část mléka a promixujte na lehké otáčky. Pak vlijte rum, med a zbylé mléko a důkladně promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte rozinky a nasekané vlašské ořechy.
2. Těsto nalijte do zapékací formy vystlané pečicím papírem a pečte asi 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
3. Perník nechte vychladnout a pak nakrájejte a podávejte posypaný ořechy.