Místo měsíčků z želé můžeme použít ke zdobení čerstvé ovoce, například kolečka banánu.
Ingredience:
Na korpus:
● 275 g másla
● 150 g cukru krupice
● 3 vejce
● 275 g hladké mouky
● 3 lžičky kypřicího prášku
Na čokoládovou polevu:
● 250 čokolády na vaření
● 375 ml smetany ke šlehání
● 100 g čokoládové slámy
Na čokoládový krém:
● 240 ml smetany ke šlehání
● 200 g hořké čokolády
● 70 g másla
Na zdobení:
● 150 g měsíčků z želé
● 2 kandované višně
Postup:
Předehřejeme troubu na 190 °C. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. V míse prošleháme máslo s cukrem a přidáváme vejce. Zapracujeme mouku s kypřicím práškem. Pečeme 25 min do světle zlaté barvy. Necháme vychladnout.
Mezitím připravíme polevu. Do vroucí smetany přidáme čokoládu, promícháme a necháme rozpustit. Polevou potřeme vychladlý korpus a boky posypeme čokoládovou slámou.
Ingredience na krém smícháme a za stálého míchání povaříme, dokud nevznikne hladká hmota. Tu vychladíme. Studenou směs vyšleháme a krémem pomocí dortového tvořítka zdobíme korpus politý ztuhlou polevou. Nakonec dozdobíme.
Příprava: 75 min
Cena: 180 Kč