Suroviny:
250 g hladké mouky
125 ml vody
50 g cukru
½ balíčku sušeného droždí
40 g másla
1 lžíce medu
1 vejce
kůra z 1 pomeranče
3 lžíce cukru na polevu
Na náplň:
500 ml smetany ke šlehání
25 g moučkového cukru
Postup:
V míse smíchejte vlažnou vodu s medem a sušeným droždím. Promíchejte a počkejte, až se na hladině začnou tvořit bublinky.
Poté do mísy přidejte prosátou mouku, cukr, změklé máslo, pomerančovou kůru a špetku soli. Vypracujte hladké těsto, zasypejte ho moukou a nechte ho pod utěrkou kynout asi 90 minut.
Vykynuté těsto lehce propracujte a rozdělte ho na 6 stejně velkých částí. Z každého kousku vytvořte kulatou bulku a všechny přesuňte na plech vyložený pečicím papírem.
Nechte je ještě asi 20 minut kynout a poté je vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte je asi 20 minut dozlatova.
Mezitím si připravte cukrovou polevu. 3 lžíce cukru rozpusťte ve 40 ml vroucí vody. Ještě horké bulky touto směsí potřete a nechte je zchladnout.
V míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem do nadýchaného šlehačkového krému. Každou bulku nařízněte, naplňte ji šlehačkou a její okraje zahlaďte.
Tip!
Šlehačkovou část můžete zdobit čerstvým ovocem.
Tyto nadýchané sněhové bulky vypadají úžasně! Určitě je vyzkouším o víkendu jako sladkou snídani.