Holandská palačinka Dutch baby (čte se: dač bejby) se připravuje v troubě. Obvykle se podává nasladko, připravit ji lze ale i naslano se zeleninou, vejcem, šunkou či sýrem.
Potřebujete:
✿ 2 lžíce másla
✿ 3 vejce
✿ 115 g hladké mouky
✿ 200 ml mléka
✿ 1 lžíci moučkového cukru
✿ 2 lžičky vanilkového extraktu
✿ špetku soli
1. Do mísy vložte vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše promixujte na hladké těsto.
2. Do trouby předehřáté na 200 °C vložte pánev (Ø 28 cm) vhodnou do trouby se 2 lžícemi másla. Počkejte, až se máslo pozvolna rozpustí, a pánev nahřeje.
Poté do ní vlijte těsto, vraťte do trouby a pečte 15–20 minut, až se okraje palačinky zvednou.
3. Hotovou palačinku pocukrujte a ozdobte různým čerstvým či kompotovaným ovocem, tvarohem, jogurtem, marmeládou, javorovým sirupem, zmrzlinou apod.