Výhodou nadívaných žampionů je, že do náplně můžete přidat téměř cokoli, co máte zrovna doma, třeba různé druhy sýra, uzeninu nebo i zeleninu.
Ingredience:
10–12 velkých žampionů
300 g mletého masa
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
50 g strouhaného sýra
1 lžička sušeného oregana nebo tymiánu
sůl a pepř
2 lžíce strouhanky
petrželka
Postup:
Nožičky žampionů nakrájejte na malé kostičky, klobouky vyčistěte a dejte stranou.
Na oleji osmahněte cibuli a česnek. Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a smažte dohněda. Přidejte nakrájené nožičky žampionů, oregano a podle potřeby strouhanku. Promíchejte a smažte ještě 3–5 minut.
Naplňte klobouky žampionů masovou směsí, poklaďte na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut. Ozdobte petrželkou.
Zkoušela jsem to i s krůtím masem a bylo to výborné! Fotka na instagramu sesbírala spoustu lajků.
Miluju sportovní dietu a tohle jídlo vypadá jako skvělý proteinový doplněk. Možná bych zkusila místo oregana tymián.
Skvělý recept, díky za inspiraci! Výborně se hodí, když mám doma různé zbytky, které chci chutně zpracovat.
To bych chtěla zkusit, nadívaný žampióny vypadaj super na večeři. A asi bych místo masa dala hodně sýra.