Suroviny: 50 g másla malá hrst hladkolisté petrželky a malá hrst nasekaných listů estragonu 1 malý stroužek česneku jemně nastrouhaná kůra z ½ citronu 2 králičí stehna 10 plátků pancetty vařené brambory k podávání Na hořčičnou omáčku:
3 lžíce husté zakysané smetany 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce hrubozrnné hořčice citronová šťáva sůl
Postup: Máslo promícháme s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělíme ho na poloviny.
Každou zabalíme do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dáme ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostíme – malým nožem kolem dokola odřízneme maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhneme ven.
Do vzniklých otvorů vložíme válečky másla. Každé stehno omotáme 5 plátky připravené pancetty. Troubu předehřejeme na 220 °C. Stehna dáme do pekáče a pečeme je 30–45 minut. Vyndáme z trouby a po 5 minutách nakrájíme na plátky.
Smetanu smícháme s oběma hořčicemi, zahřejeme ji a necháme zhoustnout. Ochutíme citronovou šťávou, případně osolíme. Plátky masa přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným bramborami.