Delikatesa, která si v přímořských zemích vydobyla svoje nezastupitelné místo.
Ingredience na 4 porce:
1 kg mušlí
200 ml bílého vína
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
petrželka na posypání
sůl
pepř
citron
Postup:
Mušle důkladně očistíme a omyjeme. Pokud se čerstvé mušle při mytí nezavřou a zůstanou otevřené, jsou již mrtvé, a tak je vyhodíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme mušle a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud se mušle neotevřou (přibližně 5 minut). Vývar dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme posypané petrželkou a s bílým křupavým pečivem.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 200 Kč
Nikdy jsem mušle slazovala a ani nevzdychla do bíleho vina. Zkusi to 🙂
Díky za tip na skvělý recept, už se těším, jak překvapím rodinu. Kdo by tušil, že příprava mušlí může být tak jednoduchá a rychlá.
Mušle na bílém víně jsem měla poprvé na dovolené ve Francii a musím říct, že to byla láska na první ochutnání. Určitě vyzkouším tento recept doma!
Nevíte někdo, kde se prodávají čerstvé mušlie? Hrozně ráda bych udělal tento recept doma.
Tento recept vypadá skvěle! Mušle jsou moje oblíbené mořské plody a s bílým vínem musí být opravdu vynikající.