Pokud máte rádi jídla typu z jednoho hrnce, tohle je pro vás ideální. Mleté maso můžete dochutit bylinkami podle chuti a sezony.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g mletého hovězího masa
● 1 cibule
● 1 mrkev
● 1 konzerva loupaných rajčat
● olivový olej
● sůl
● pepř
● 5 snítek tymiánu
● 1 kg brambor
● 1 vejce
● 150 ml mléka
● 2 lžíce másla
Postup:
Brambory oloupejte a dejte je vařit v osolené vodě. Cibuli nakrájejte nadrobno. Opečte ji na oleji a pak přidejte maso. Opékejte dohněda. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, loupaná rajčata, tymián a směs osolte a opepřete.
Pod pokličkou na mírném ohni duste přibližně 30 minut. Mezitím slejte uvařené brambory, přidejte do nich Ramu a prošlehejte. Vmíchejte vlažné mléko a rozšlehané vejce.
Umixujte hladkou kaši. Hotovou masovou směs dejte do pekáčku. Navrch rozetřete kaši. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 30 min. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti.
Příprava: 60 min
Cena: 160 Kč
Moc se mi líbí, že recept pojí tradiční musaku s českou kuchyní. Kombinace mletého masa a bramborové kaše jistě potěší každého.
Musaka s bramborovou kaší zní fakt jako skvělý nápad! Určitě vyzkouším, protože miluji jídla z jednoho hrnce.