Suroviny:
4 jablka
75 g másla
1 vejce
100 g třtinového cukru
300 g hladké mouky
3 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
225 ml kefíru
½ lžičky mletého zázvoru
Postup:
Máslo vyšlehejte společně s cukrem a vejcem do světlé, nadýchané pěny a po částech do něho přisypávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Na závěr po částech zašlehejte kefír.
Z jablek odstraňte jádřince a nakrájejte je na kostičky nebo nastrouhejte nahrubo. Promíchejte je s mletým zázvorem a vsypte do těsta. Vše dobře promíchejte.
Do formiček vložte papírové košíčky a nadávkujte do nich těsto, ne však až k hornímu okraji, muffiny při pečení trochu nabydou. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 25 minut dozlatova. Jejich propečenost vyzkoušejte špejlí.
Před podáváním muffiny lehce poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.