Slané dýňové muffiny s bylinkami a feta sýrem vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Jistě si je zamilujete.
Suroviny na 12 kusů – 250 g dýně Hokaido – 2 lžíce olivového oleje – sůl, pepř – hrst nasekaných špenátových listů – 2 lžíce nasekané bazalky – 3 lžíce dýňových semínek – 100 g kozího sýra – 20 g parmezánu – 2 vejce – 1 lžíce rajského protlaku – 180 ml mléka – 260 g celozrnné mouky – ½ balení prášku do pečiva
Postup
1. Dýni nakrájejte na díly a odstraňte semena. Dejte ji na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte péct do trouby při 200 °C na 20 minut.
2. Upečenou dýni nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte špenát, bazalku, dýňová semínka, kozí sýr, parmezán a protlak a promíchejte. Přidejte prošlehaná vajíčka s mlékem a zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku a prášek do pečiva.
3. Těstem naplňte vymazané formičky na muffiny asi do výšky dvou třetin. Dejte péct na zhruba 20 minut.