Tahle sametově jemná polévka vás dostane. Pokud vám není po chuti kokosové mléko, můžete polévku stejně dobře zjemnit smetanou.
Pro pikantní chuť přidejte špetku mletého chilli. Pro sytější variantu dejte do polévky nakonec kousky opečeného kuřecího masa.
Ingredience na 4 porce:
● 800 g mrkve
● 1 šalotka
● 1 lžíce másla
● 1 lžička mleté skořice
● 1 lžička mleté kurkumy
● sůl
● pepř
● 150 ml kokosového mléka
● krutonky a petrželka na zdobení
● 1 l zeleninového vývaru
Postup:
Mrkev očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotku nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo a opečte šalotku. Přidejte skořici, kurkumu, zamíchejte a nechte rozvonět.
Dejte do hrnce pokrájenou mrkev, promíchejte a zalejte vývarem. Vařte přibližně 30 až 40 min, dokud není mrkev měkká. Potom polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém.
Podle chuti ji osolte a opepřete. Opět ji zahřejte a vmíchejte kokosové mléko. Stáhněte z ohně. Polévku rozdělte na talíře a ozdobte krutonky a petrželkou.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 28 Kč
Myslela jsem si, že to bude něco strašně složitýho, ale vypadá to fakt dobre a jednoduche. Mám ráda, když je něco pikantní, takže chilli tam rozhodně hodím.
Zajímavý recept, až překvapivě harmonická kombinace chutí. Doporučuji dodržet poměry uvedené v receptu, aby se dosáhlo opravdu sametové jemnosti. Kokosové mléko je skvělým zpestřením!
No super, konečně něco i pro lidi co nemaj rádi chilli 😀 Mě se zas ten kokos ve všem nezdá, ale tady to jaksi pasuje. Člověk by nevěřil. Doma to určitě vyzkouším!
Tak teda ta polévka je boží! Vždycky jsem si myslela, že mrkvová bude nuda, ale tohle je fakt dobrý. Akorát já chilli fakt nemůžu, tak jsem to vynechala a stejně super. Díky za tip!