Do polévky můžete nakombinovat kromě mrkve také kousek batátu nebo dýně. Můžete experimentovat i s kořením. Zkuste mletý koriandr nebo pro pikantnější chuť tandoori masalu.
Ingredience: 4 porce
1 cibule
1 kg mrkve
1 stroužek česneku
2 lžíce přepuštěného másla
½ lžíce mletého kari
1 lžička římského kmínu
špetka mleté skořice
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
1 l zeleninového vývaru
150 ml kokosového mléka
Postup:
Mrkev očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Na přepuštěném másle opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek. Přimíchejte koření a nechte řádně rozvonět. Přidejte mrkev, promíchejte a zalejte vývarem.
Vařte vše přibližně půl hodinky a pak polévku rozmixujte na hladký krém. Vmíchejte do ní kokosové mléko. Prohřejte, podle chuti osolte, opepřete a podávejte se snítkou koriandru.
Doba přípravy: 50 min
Cena za porci: 38 Kč