Můžete do něj přidat perníkové koření, citronovou kůru vyměnit za pomerančovou a hodit se budou i různé druhy ořechů.
Ingredience:
Na těsto:
● 100 g hladké mouky
● 150 g špaldové mouky
● 150 g třtinového cukru
● 4 vejce
● 50 g nahrubo mletých vlašských ořechů
● 2 lžičky mleté skořice
● 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
● 3 mrkve
● 1 prášek do pečiva
● 100 ml oleje
● 200 ml kefíru
Na dohotovení:
● 250 g zakysané smetany
● 100 g bílé čokolády
● ořechy na posypání
Postup:
Do mísy dejte vejce, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak do směsi postupně přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva, skořicí a citronovou kůrou. Do těsta přidejte olej, kefír a ušlehejte těsto.
Nakonec přidejte najemno nastrouhanou mrkev, ořechy a vše promíchejte. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Nalejte do ní těsto a chlebíček pečte v troubě na 180 0C zhruba 50 min.
Po upečení chlebíček vyklopte a nechte vychladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Po částech do ní zapracujte smetanu. Hotový krém naneste na chlebíček a nakonec jej posypte ořechy.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč
Wow, povedlo se na první pokus a vypadá to skvěle! Použila jsem pomerančovou kůru a výsledek byl úžasný. Doporučuji.
Moc se mi líbí, jak je recept univerzální, s tou možností experimentování s různými druhy ořechů. Už se těším, až to vyzkouším s pekanovými.
Líbí se mi ten nápad s výměnou citronové kůry za pomerančovou, to musí dát chlebíčku zajímavou chuť. Určitě zkusím příště.
Zkoušela jsem tenhle recept a upřimně, trochu sem se bála, jak to dopadne. Ale musim řict, že mňamka. Přidala sem i trochu perníkovýho koření a bylo to top!