Citronovou kůru v těstě nahraďte pomerančovou. Je mnohem aromatičtější. Můžete přidat také lžičku perníkového koření.
Ingredience: 4 porce
● 280 g hladké mouky
● 4 vejce
● 150 g třtinového cukru
● 1 prášek do pečiva
● 100 ml oleje
● 2 mrkve
● 150 ml podmáslí
● 2 lžička mleté skořice
● 1 lžička nastrouhané citronové, případně pomerančové kůry
● máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Postup:
V míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a citronovou kůrou. Přilejte olej, podmáslí a ušlehejte hladké těsto. Nakonec do něj vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev.
Formu na beránka vymažte máslem a vysypte moukou. Nalejte do ní těsto. Beránka pečte asi 45 min v troubě předehřáté na 180 0C. Pak opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 10 Kč