Opražené koření vnese do křupavého salátu ze strouhané kořenové zeleniny hřejivý nádech. Harissa, severoafrická pasta z chilli a koření, dodá této jedinečné verzi salátu pikantní náboj.
Ingredience:
lžička mleté skořice, mletý římský kmín, lžička mletého koriandru, mletý zázvor, 3 velké mrkve, 3 velké pastináky, citronová šťáva, lžíce medu, 3 lžičky pasty harissy, 6 lžic extra panenského oleje, 60 g pistácií, sůl, pepř, 125 g rozinek, nasekaný koriandr
Postup: V malé pánvičce se silným dnem nechte při nízké teplotě rozvonět koření. Nastrouhejte zeleninu.
Smíchejte opražené koření, citronovou šťávu, med, pastu harissa a necelou lžičku soli. Vmíchejte olivový olej. Dresing a zbylé ingredience smíchejte se zeleninou.