Jsou originální alternativou masa. Pokud by vám ale přece jen chybělo, můžete karbanátky zvydatnit přidáním na kousky opečené slaniny.
Ingredience na 4 porce:
● 500 g vařené mrkve
● 500 g brambor vařených ve slupce
● 1 lžíce nasekané petrželky
● 4 jarní cibulky
● 1 vejce
● sůl
● pepř
● 3 lžíce strouhanky
● ½ lžičky drceného kmínu
● strouhanka na obalování
● olej na smažení
Postup:
Brambory oloupejte a pak je rozmačkejte vidličkou. Stejně postupujte i s mrkví. Obě suroviny dejte do mísy a přidejte najemno nakrájené jarní cibulky. Přidejte dále vejce, strouhanku, petrželku, kmín, sůl a pepř.
Vše důkladně propracujte a ze směsi pak vytvarujte placičky. Obalte je ve strouhance. Následně je smažte na oleji z obou stran dozlatova. Hotové placičky podávejte s bramborovou kaší.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč
Ajaj, tohle dělat nebudu, jsem na to líná. Ale kdyby mi to někdo udelal, klidně ochutnám. Ale recept zní dobře, to jo.
Mrkvové karbanátky, to je super nápad! Jsem zvědavá, jak to bude chutnat, obzvlášť s tou přidanou slaninkou. Děkuju za tip!
No, tohle musím zkusit! Už mi doma říkali, ať vymyslím něco novýho a ne jenom klasiku. A mrkev máme rádi, tak snad to bude hit.
Zajímavý recept! Určitě vyzkouším, hledám teď alternativy k masu a tento recept mi přijde jako skvělá inspirace. Díky za sdílení.