Suroviny:
200 g řeckého jogurtu
250 g tučného tvarohu
1 sáček vanilkového třtinového cukru
2 lžíce medu
kůra z 1 citronu
1 hrst malin
1 hrst jahod
1 hrst borůvek
1 hrst granoly
1 hrst ořechů
Postup:
V míse smíchejte řecký jogurt s tvarohem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a medem. Pokud chcete, můžete použít jiné sladidlo – nejlépe se osvědčil čekankový sirup.
Vše dobře promíchejte metlou. Hranatý pekáček vyložte pečicím papírem, jogurtovou směs na něj rovnoměrně rozetřete a její povrch uhlaďte.
Navrch nasypejte granolu, borůvky, maliny, jahody nakrájené na menší kousky a nahrubo nasekané ořechy. Plech vložte do mrazáku a nechte ho tam alespoň 4 hodiny.
Jogurtový plát nakrájejte nebo nalámejte na kusy a mraženou sladkost podávejte jako zdravou svačinku. Kousky, které nesníte, dejte ihned do plastové krabičky a vraťte je do mrazáku, tam je můžete uchovávat až dva týdny.
Tip!
Do základu z jogurtu můžete přidat nasekanou čerstvou mátu.
Přidat mátu do jogurtu mě nenapadlo, hned to zkusím, vypadá to fíkt dobře.
Jooo, mraženej jogurt s ovocem, to je moje! Díky za recepis, fakt vypadá chutně.
Ajaj, to vypadá tak dobře! A je to i zdravý. Určitě to vyzkouším zejtra po práci.
Tohle bych moc ráda zkusila doma, jogurt mám ráda a s ovocem je to super kombinace!