Mousaka, zapečený lilek s rajčaty a masem, je bohatý a sytý pokrm, který si zamilujete na první sousto.
Ingredience:
● 2 lilky
● 500 g mletého hovězího masa
● 1 cibule
● 3 rajčata
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● 200 g sýra chedar nebo ovčí sýr
● olivový olej
● sůl
● pepř
Postup:
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a nechte vypotit. Osmahněte cibuli, přidejte maso, rajčata a protlak a nechte vařit. Plátky lilku opečte, vrstvěte je do pekáče s masovou směsí, hustě posypte strouhaným sýrem a zapékejte při 180 °C asi 30 min. Podávejte s chlebem nebo rýží.
Příprava: 60 min
Cena: 150 Kč
Mám ráda lilky a takhle úprava vypadá skvěle! Určitě to zkusím víkend.