Recept na hovězí maso zapečené v listovém těstě je snadný a připravíte si podle něj báječné pohoštění.
Potřebujete:
✿ 600 g mletého hovězího masa
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 vejce
✿ čerstvý tymián
✿ 1 lžíci sladké mleté papriky
✿ sůl, pepř
✿ sezamové semínko
✿ 1 plát listového těsta
1. Mleté maso dejte do mísy, přidejte k němu najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak vmíchejte rozšlehaná vejce (část si nechte stranou), najemno nasekaný tymián, mletou papriku, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
2. Z masa vytvořte dvě podlouhlé šišky. Rozválený plát těsta rozkrojte podélně na dva díly, na každý položte jednu masovou šišku a zaviňte ji tak, aby maso obalila; konce nechte otevřené.
Rolky přemístěte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypejte sezamovým semínkem a lehce propíchejte vidličkou.
3. Pečte při 190 °C asi 40 minut. Rolky nechte 5–10 minut chladnout, pak je nakrájejte na špalíčky a podávejte.