Příjemně pikantní pokrm nejlépe chutná s bílou rýží nebo čerstvým pečivem.
Suroviny:
400 g mletého hovězího masa
200 g červených konzervovaných fazolí
1 plechovka kukuřice
1 čerstvá chilli paprička
1 velká cibule
2 kostičky hořké čokolády
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
olej na restování
petrželka na ozdobu
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji. Přidejte mleté maso a restujte 2 až 3 minuty. Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou chilli papričku a poté fazole. Duste pod pokličkou zhruba 15 minut.
Nakonec přidejte plechovku kukuřice a dochuťte směs solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Promíchejte a opět duste 5 až 10 minut. Úplně na závěr přidejte dvě kostičky hořké čokolády a ještě podle chuti přidejte sůl a pepř. Pokrm servírujte s čerstvými bylinkami, nejlépe petrželkou a křupavým pečivem.
Přejeme dobrou chuť!