Můžete zavařit jen samotné kukuřičky nebo k nim přidat kolečka mrkve.
Suroviny na 1 litr:
● mladé, malé (cca 10 cm dlouhé) kukuřičky
● voda na povaření
Na nálev:
● 1l vody
● 1l octa
● 50 g cukru
● 1 nakrájená cibule
● 6 zrnek pepře
● 1 lžička saturejky
● 3 zrnka nového koření
● bobkový list
● špetka tymiánu
● špetka estragonu
● 1 lžička hořčičného semínka
Postup:
Kukuřičky oloupejte a očistěte. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní na 5 min kukuřičky. Po vychladnutí skládejte klásky do vymytých sklenic. Nálev: Do hrnce dejte vodu, cibuli, cukr a všechno koření kromě soli a přiveďte k varu.
Přilijte ocet, dochuťte solí a ještě jednou krátce pod pokličkou provařte. Sítkem vyberte koření a cibuli a naběračkou nalévejte horký lák do sklenic tak, aby byla kukuřice zcela (nejlépe 1 cm) ponořená. Ihned zavíčkujte a uložte v chladu. Další tepelná úprava netřeba, ocet skvěle konzervuje.
Příprava: 50 min
Cena za sklenici: 20 Kč
Recept vypadá elegantně a zavaření mladých kukuřiček je skvělý nápad. Myslím, že je vhodné přidat mrkev pro barvu a chuťovou pestrost.
Díky za super recept! Už se těším, až to zkusím s mrkví, aspoň bude zajímavější barva. Myslím, že to u nás nebude dlouho stát.
No paráda, tohle musim vyzkoušet na víkend. Miluju kukuřičky a nakládaný jsou fakt skvělá příloha. Doufám, že to zvládnu podle návodu.