Stačí jen pár surovin a máte během pár minut připravenou skvělou večeři, na které si jednoznačně pochutnáte. Kuřecí játra mají jemnou chuť a nejsou ani zátěží pro peněženku.
Ingredience: 200 g kuřecích jater, 1 šalotka, 1 lžíce olivového oleje, 4 ks sušených rajčat naložených v oleji a několik čerstvých cherry rajčátek na ozdobu, stroužek česneku, 2 lžíce nasekané bazalky, sůl, pepř, čerstvá bageta
Postup: Játra očistěte od bílých vláken a nakrájejte je na drobné kousky. Šalotku nakrájejte na tenká půlkolečka, rajčata na tenké proužky, česnek najemno.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a nechte zesklovatět. Přidejte játra a promíchávejte, dokud se nezatáhnou. Přidejte rajčata, česnek, osolte a opepřete a asi minutu míchejte. Odstavte z plotny a vmíchejte bazalku.
Podávejte s bagetkou a ozdobené čerstvými rajčátky. Játra jsou nejchutnější, když je jen krátce orestujete a necháte je uvnitř růžová. Na rozehřáté pánvi to obnáší něco kolem pěti minut celkem.