Pokud se nám těsto lepí na prsty, můžeme si je trochu posypat moučkovým cukrem.
Ingredience:
● 170 g rozmixovaných sušenek (např. BeBe)
● 70 g rozpuštěného másla
● 15 g cukru krupice
● 10 g hladké mouky
● 240 ml smetany ke šlehání
● 10 g moučkového cukru
● 500 g jahod
● 9 lístečků čerstvé máty
● 70 g čokoládových hoblinek
Postup:
Rozmixované sušenky promícháme s cukrem krupicí, moukou a rozpuštěným máslem. Směs rovnoměrně natlačíme do formiček ve tvaru košíčků tak, aby nepřesahovala přes okraj. Pečeme na 175 ° asi 15 min.
Košíčky pak necháme vychladnout. Smetanu šleháme s moučkovým cukrem, dokud se ze šlehačky netvoří pevné kopečky. Pro usnadnění můžeme přidat ztužovač. Pomocí dortového tvořítka zdobíme studené minikorpusy šlehačkou a celými jahodami.
Příprava: 35 min
Cena : 80 Kč
Ahoj, ten recept se mi moc libi. Urcite to vyzkousim pristi vikend na oslavu. Snad to bude tak dobrý, jak to vypadá 🙂
Tohle musí být brutální dobrota! Jahody a čoko? Nooo, můžu rovnou všechny 😅 Už se vidim, jak to peču. Díky za tip!
tak tohle vypadá super .. určo to zkusím. jahody miluju a na léto ideální 🙂
Recept vypadá opravdu jednoduše a výsledek musí být lákavý! Jsem zvědavá, jaké to bude, když to zkusím s čokoládovými sušenkami místo klasických. Díky za inspiraci!