Oblíbený dort slavné ruské baletky Anny Pavlové v roztomilé mini verzi. Je lehký, svěží a na jazyku se jen rozplyne.
Potřebujete:
✿ 4 bílky
✿ 200 g cukru krupice
✿ 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
✿ 2 lžičky bílého vinného octa
✿ drobné ovoce
Krém:
✿ 200 g mascarpone
✿ 200 g smetany ke šlehání
✿ 1 bal. ztužovače šlehačky
✿ 1/2 bal. vanilkového cukru
1. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a když začne pěnit, postupně přidávejte cukr. Šlehejte, dokud krystalky cukru nezmizí. Pak do sněhu zašlehejte škrob a ocet.
Pevný sníh přendejte do cukrářského sáčku a stříkejte na plech vyložený pečicím papírem kolečka s vyšším okrajem.
2. Plech vložte do trouby a sušte při 110 °C asi 60 minut. Pak troubu vypněte a dorty v ní nechte vychladnout.
3. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, cukrem a ztužovačem do tuhé pěny. Pomocí sáčku ji nastříkejte krém na dortíky a ozdobte drobným čerstvým ovocem.
jeej, tohle vypada fakt super. já miluju takovyhle lehoučký dezerty. Už si představuju, jaký to bude s tím ovocem navrch. Paráda!
Nádherný recept, který dokonale skloubí elegance a jednoduchost. Pavlova dortíčky jsou mé oblíbené a tato mini verze je kouzelná. Určitě vyzkouším!
Tak tohle vypadá úžasně a vůbec ne těžký na přípravu. Myslím, že to zkusim o víkendu připravit. Díky za skvělý recept 🙂