Zdobit je můžete jahodami, borůvkami nebo malinami.
Potřebujete:
✿ 4 vejce
✿ 120 g cukru krupice
✿ 50 ml podmáslí
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 lžičku vanilkového aroma
✿ 1 lžičku octa
✿ červené potravinářské barvivo
✿ 100 g hladké mouky
✿ 1 lžíci kakaa
✿ 1 lžičku prášku do pečiva
✿ 0,5 lžičky soli
Krém:
✿ 250 ml šlehačky
✿ 250 g mascarpone
✿ 250 g tvarohu
✿ cukr moučku
1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a zašlehejte do ní podmáslí s barvivem. Zašlehejte olej, vanilkové aroma a ocet a vmíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí.
2. Těsto vylijte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 180 °C 15 minut. Mírně zchladlý plát překlopte na tác, sundejte papír a nechte vychladnout. Pak z něj vykrájejte formičkou kolečka.
3. Ušlehejte šlehačku, pak do ní zašlehejte mascarpone, tvaroh a cukr. Krém nastříkejte na část koleček cukrářským sáčkem. Slepujte je po dvou až třech a vršek ozdobte krémem a drobným ovocem.