Jsou roztomilé a potěší hlavně děti. Mascarpone je samo o sobě sladké. Pokud ho použijte bez kakaa, není potřeba přidávat jiné sladidlo.
Ingredience: na 24 kusů
Na těsto:
200 g hladké mouky
2 vejce
50 ml oleje
1 lžička prášku do pečiva
60 g čekankového sirupu
1 lžíce kakaa
Na krém:
400 g mascarpone
1 lžíce kakaa
2 lžíce cukru
cukrové zdobení
Postup:
V míse prošlehejte vejce. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a čekankový sirup. Pokud je těsto moc tuhé, přidejte podle potřeby mléko. Ušlehejte hladké těsto.
Poté ho rozdělte do menších papírových košíčků nebo na máslem vymazaný plech na malé muffiny.
Pečte je 15 minut v troubě předehřáté na 180 0C. Mascarpone prošlehejte s kakaem a stévií. Krém dejte ho do zdobicího sáčku a naneste na vychladlé koláčky. Nakonec vše ozdobte pomocí cukrového zdobení. Místo cukrového zdobení můžete použít také marcipán.
Doba přípravy: 120 min
Cena za 1 dávku: 200 Kč