Nejen maso, ale i mořské plody, například krevety, se zeleninou skvěle ladí, třeba v podobě salátu s citrusovou zálivkou.
Potřebujete:
✿ 250 g loupaných vařených krevet
✿ 5 lžic pomerančové šťávy
✿ 4 lžíce limetkové šťávy
✿ špetku soli
✿ špetku bílého pepře
✿ 2 lžíce másla
✿ 1 stroužek česneku
✿ směs listových salátů
✿ 3 rajčata
✿ ½ avokáda
1. Avokádo oloupejte a nakrájejte na proužky, rajčata a saláty omyjte, salát natrhejte a rajčata nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. V míse smíchejte avokádo, saláty a rajčata
2. V misce smíchejte pomerančovou a limetkovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Krevety omyjte a osušte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a krevety. Restujte 3–4 minuty.
3. Hotové krevety přidejte k zeleninovému salátu, pokapejte je pomerančovo-limetkovou zálivkou a hned podávejte.