Suroviny:
2 pikantní klobásy (čabajku) 1 větší cibuli 1 plechovku červených fazolí ve slaném nálevu 1 plechovku fazolí v rajčatové omáčce 1 chilli papričku 200 ml hovězího vývaru 2 malé bochníky chleba (nemusí být) 1 lžíce rostlinného oleje 1 lžíce červené papriky sůl, pepř a koriandr
Postup: Cibuli nakrájíme najemno, klobásu na kolečka. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a chvíli opékáme, dokud cibulka nechytne zlatavou barvu. Pak přihodíme klobásu a společně opékáme asi 3 minuty.
Když klobása pustí trochu tuku, vsypeme červenou papriku, přidáme nasekanou chilli papričku a obsah obou plechovek s fazolemi.
Počkáme, dokud směs nezačne probublávat, pak vlijeme vývar a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Guláš se trochu zredukuje a zhoustne. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a vsypeme hrst koriandru.
Podáváme ve vydlabaném chlebovém bochníku posypané koriandrem, chilli papričkou.