Suroviny:
2 konzervy bílých fazolí
200 g kukuřice
2 cibule
4 stroužky česneku
2 pikantní klobásy
2 brambory
3 lžíce mleté papriky
1 lžička kmínu
1½ l hovězího vývaru
4 plátky chleba
1 lžíce majoránky
sůl
pepř
chilli
Postup:
Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo, přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile začne cibule zlátnout, přihoďte na kousky nakrájenou klobásu a chvíli ji opékejte.
Když klobása pustí tuk, zasypejte ji mletou paprikou a kmínem a za stálého míchání vše asi minutu opékejte.
Základ zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájené brambory, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Střídku chleba nakrájejte na drobné kostičky, přidejte je do hrnce a nechte rozvařit.
Jakmile brambory změknou, přidejte do hrnce majoránku, chilli, přecezené bílé fazole a kukuřici a vše asi dalších 5 minut povařte. Servírujte s čerstvým chlebem a posypané nasekanou petrželí.
Tip!
Pokrm můžete podávat i s kukuřičnými nachos.