Vychutnejte si pokrm plný mletého masa, fazolí a kukuřice. Ve střední Americe ho milují.
Ingredience:
2 lžíce oleje
2 cibule
3 stroužky česneku
700 g mletého hovězího masa
1–2 chilli papričky
1 červená paprika
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičky římského kmínu
1 lžička oregana
2 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka krájených rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 plechovka červených fazolí
sůl, pepř
kousek hořké čokolády
Postup:
Na oleji nechte zesklovatět cibuli, krátce orestujte oloupaný česnek, chilli a papriku.
Přidejte mleté maso, zprudka opečte dohněda, osolte a opepřete.
Vmícejte papriky, kmín, oregano, zarestujte a nakonec přidejte ještě rajčatový protlak.
V této fázi přidejte rajčata a vývar (můžete ho nahradit vodou), zvolna duste cca 40 minut.
Vmíchejte konzervované fazole a dochuťte chilli con carne kouskem hořké čokolády nebo lžičkou či dvěma třtinového cukru.
Ještě 10 minut vařte.
Podávejte s rýží či pečivem.
Teda, to mexický chilli con carne jsem zkusila uvařit podle tohohle receptu a je to fakt skvělý! Opravdu upravdu výborný jídlo pro celou rodinu.