Syté, nesmírně pikantní a plné výrázných chutí. Kdo má rád ostřejší chuťovky, ten najde v tomto jídle velké zalíbení.
Ingredience:
250 g červených fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka rajčat
1 lžička chilli
1/2 malé lžičky římského kmínu
150 g rýže
chilli papričky na dozdobení
Postup:
Fazole namočte přes noc, pak je vařte přibližně 60 min. Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte česnek, chilli a kmín. Vmíchejte rajčata a povařte cca 10 min. Přidejte fazole a nechejte 15 min dojít. Mezitím uvařte rýži podle návodu. Fazole podávejte s rýží, posypané bylinkami.
Doba přípravy: 90 min
Cena: 100 Kč
Není nic lepšího, než domácí vaření a tahle pikantní směs mi připomíná cestování po Mexiku. Skvělý recept, díky za tip!
Hele, tohle je přesně to, co potřebuju po dlouhým dni v práci. Rychlý, jednoduchý a plný pikantní chuti. Neni nic lepšího než dobrá fazole!
To je super recept! Uvařila sem to a bylo to fakt moc dobry! Příště zkusim dát víc chilli pro extra pálivost.
To zní jako skvělá kombinace chutí! Mám ráda pikantní jídla a vaření je pro mě i umění, takže tohle určitě vyzkouším. Díky za inspiraci!