Tahle mexická polévka s rajčaty a zeleninou vás mile překvapí kombinací svých rozmanitých chutí.
Potřebujete:
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 3–4 rajčata
✿ 1 plechovku fazolí
✿ 2 l vývaru
✿ 1 avokádo
✿ 100 g bryndzy
✿ sůl, pepř
✿ špetku tymiánu
✿ bazalku
✿ hnědý cukr
✿ 1 citron
✿ 1 tortillu nebo nachos
1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a pak přidejte jemně nasekaný česnek. Přihoďte nahrubo pokrájená oloupaná rajčata a nechte je chvíli restovat.
2. Pak přidejte fazole, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vložte na kostičky nebo plátky nakrájené avokádo. Osolte, opepřete a dochuťte kořením. Po 5–10 minutách přidejte rozdrobenou bryndzu a dochuťte trochou cukru.
3. Tortillu nasucho opražte na pánvi a nakrájejte na kousky. Těsně před podáváním dejte do polévky kousky tortilly nebo nachos a tenké plátky citronu.
Mexická polévka s avokádem zní naprosto lahodně! Je to přesně ten druh receptu, který člověk rád objevuje.
Zdá se to být zajímavý recept, moc se mi líbí kombinace rajčat a avokáda. Určitě to vyzkouším!