Suroviny:
Na těsto:
150 g hladké mouky
75 g cukru moučka
75 g másla
1 vejce
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
kůra z ½ citronu
Na náplň:
500 g meruněk
250 tvarohu
2 vejce
2 lžíce jogurtu
2 lžíce cukru
Na drobenku:
50 g másla
50 g cukru
100 g polohrubé mouky
Postup:
V míse promíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek a citronovou kůru. Přidejte rozšlehané vejce a změklé máslo a vše vyšlehejte do hladkého těsta. V druhé míse smíchejte tvaroh se žloutky, cukrem a jogurtem. Přisypejte moučnou směs, promíchejte, přidejte sníh z bílků a smíchejte.
Změklé máslo promněte s moukou a cukrem. Do vymazané koláčové formy nalijte těsto, na něj rozetřete tvarohový krém, poklaďte ho rozpůlenými meruňkami a zasypejte drobenkou. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut a pak ho nechte vychladnout.
Tip!
Do drobenky můžete přidat nahrubo namleté ovesné vločky, bude pak křupavější.