Suroviny:
12 meruněk (i mražených)
4 lžíce třtinového cukru
80 g másla
100 g moučkového cukru
50 g hladké mouky
50 g ovesných vloček
1 lžička skořice
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Meruňky vypeckujte, nakrájejte na malé kostičky a nasypejte je do zapékací misky. Můžete použít jednu velkou formu nebo malé jednoporcové mističky. Ty jsou praktičtější, protože tak má každý strávník svou porci.
Mouku smíchejte s cukrem, skořicí a ovesnými vločkami. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo. Prsty vytvořte drobenku a tou pokryjte celý povrch meruněk. Zapékací miskou několikrát klepněte o kuchyňskou linku, aby se drobenka dostala mezi ovoce.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut. Crumble podávejte teplý se lžící řeckého jogurtu.
Tip!
Do drobenky lze přidat i semínka nebo ořechy.