Kynuté buchty plněné ovocem a přelité vanilkovým krémem.
Příprava: 35 minut + kynutí
Náročnost: ***
Cena za porci: 26 Kč
Suroviny na 4 porce
Na buchty
– 600 g polohrubé mouky
– špetka soli
– 2 žloutky
– 350 ml vlažného mléka
– 100 ml oleje
– 1 sáček sušeného droždí
– 4 lžíce cukru
– meruňky
Na šodó
– 750 ml mléka
– 2 lžíce cukru
– 1 vanilkový cukr
– 1 vanilkový pudink
Postup
1. Z droždí, trošky cukru a mléka nechte vzejít kvásek. Pak ho vlijte do mouky se solí, přidejte ostatní přísady a vypracujte těsto, které nechte vykynout. Tvořte buchty a plňte je meruňkami. Potřete je žloutkem a pečte při 190 ºC dozlatova.
2. V hrnci rozehřejte mléko. V části rozmíchejte pudink. Vlijte ho zpět do teplého mléka, přisypte cukry a míchejte do zhoustnutí.