V horkých dnech přijde zmrzlina vždycky vhod. A takový melounový sorbet, tedy mražená ovocná dřeň, to je vlastně osvěžení na druhou.
Potřebujete:
✿ 500 g dužiny vodního melounu
✿ 6 lžiček cukru moučky
✿ 1 lžičku citronové kůry
✿ 120 ml vody
✿ ovoce a máta na zdobení
1. Citronovou kůru smíchejte v menším hrnci s moučkovým cukrem, zalijte teplou vodou a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a povařte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.
2. Nakrájejte meloun na výseče, zbavte je jadérek a odřízněte slupky. Dužinu nakrájejte na kousky a rozmixujte je. Přidejte zchladlý cukrový sirup rozmíchejte a nejméně na hodinu dejte do lednice.
3. Směs přendejte do nádoby vhodné na mražení a nechte mrazit asi 4 hodiny, přičemž každou půlhodinu směs přešlehejte metličkou nebo vidličkou.
Před podáváním přemístěte sorbet asi na 15 minut do lednice a servírujte ozdobený kousky melounu, nebo jiného ovoce a lístky máty.