S trochou vína se hodí i na letní party.
Potřebujete:
✿ 1 kg melounu
✿ 250 g jahod
✿ 250 ml suchého bílého vína
✿ 80 g cukru krupice
✿ 1 lžičku citronové kůry
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ čerstvou meduňku
1. Víno nalijte do kastrolku, přisypejte cukr a přiveďte k varu. Stáhněte plamen, nechte pět minut probublávat a pak odstavte. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a nechte vychladnout.
2. Jahody omyjte a nakrájejte na kousky, melounovou dužinu vydlabejte, zbavte semen a nakrájejte na kousky. Pár plátků si dejte stranou na ozdobu.
Vychladlou směs nalijte do mixéru, přidejte citronovou šťávu, kousky jahod a melounu a vše rozmixujte dohladka.
3. Polévku přelijte do nádoby a dejte aspoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky. Pak rozlijte do misek nebo sklenic a podávejte s kouskem melounu, případně kousky jahod či plátky citronu a lístky meduňky.