Zachutná dětem i dospělým. Nemusíte se bát sladké chuti, med se s masem skvěle doplňuje.
Ingredience:
2 kuřecí prsa
2 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kvalitního olivového oleje
1 lžička hořčice (dijonské nebo plnotučné, záleží na vaší chuti)
1 stroužek česneku (najemno nasekaný nebo prolisovaný)
šťáva z ½ citronu
sůl a pepř opět podle chuti
Postup:
V misce smíchejte med, sójovou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a olivový olej.
Ochuťte solí a pepřem podle svých chuťových preferencí.
Kuřecí plátky jemně naklepejte.
Maso vložte do marinády, důkladně promíchejte a nechte odležet alespoň 30 minut.
Grilujte cca 4–5 minut pečlivě z každé strany.
Nechte odpočinout.
Miluji propojení sladké a slané chuti! Tento recept slibuje opravdový gurmánský zážitek. Ráda ho začlením do svého kuchařského repertoáru.
Medový kuře, jojo, to bych mohla zkusit. Vypadá to jednoduše a přitom netradičně. Takže jako ideál pro líný večery!
Tento recept je skvělým příkladem, jak snadno zkombinovat klasické suroviny pro moderní a chutný pokrm. Těším se na vyzkoušení doma!
Slyšela jsem o tomhle receptu od kámošky, co má ráda kombinaci sladký a slaný. Možná vyzkouším na víkend, díky za tip!
Wow, to zní fakt dobře! Nikdy mě nenapadlo spojit med s kuřetem, ale určitě to vyzkouším. Už teď se mi sbíhají sliny!