Sýr z grilu je velká lahůdka, kterou ocení i vegetariáni. Zásadní je samozřejmě výběr správného typu sýru, vynikající bude grilovaný halloumi nebo camembert.
Potřebujete:
✿ 4 sýry s bílou plísní (camembert nebo hermelín)
✿ 50 ml medu
✿ 100 ml balzamikového octa
✿ sůl, pepř
✿ hrst jader vlašských ořechů
✿ brusinkový kompot
✿ 1 snítku rozmarýnu
✿ bagetu nebo toustový chléb
✿ alobal
1. V misce vyšlehejte med s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem. Každý sýr položte na kus alobalu a potřete ho 2 lžícemi balzamikovo-medové zálivky a přidejte kousek rozmarýnu.
2. Sýry zabalte do alobalu a pevně utěsněte překlady, aby sýr nevytekl. Nechte asi 1,5 hodiny marinovat, aby se jednotlivé chutě propojily.
3. Grilujte cca 5 minut, poté sýry pomocí grilovacích kleštiček obraťte a grilujte ještě 5 minut z druhé strany. Přemístěte je na talíře, opatrně odstraňte alobal, na sýry dejte trochu brusinkového kompotu a posypejte ořechy. Podávejte s opečeným toustem, plátky bagety, případně zeleninovou oblohou.