Chuť hořčice v kombinaci s lahodným medem vytvoří v ústech naprostou harmonii. Výborně se hodí na maso i do zeleninových salátů.
Potřebujete:
✿ 50 g bílého hořčičného semínka
✿ 1 střední cibuli
✿ 50 g černého hořčičného semínka
✿ 1 stroužek česneku
✿ 125 ml vody
✿ 1 lžička semen koriandru
✿ 1 bobkový list
✿ 2 hřebíčky
✿ 100 ml vinného octa
✿ 1 lžičku soli
✿ 3 lžíce medu
1. Do misky dejte obě hořčičná semínka. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte.
2. Do kastrůlku nasypte cibuli a česnek, zalijte vodou a přidejte koření, ocet, sůl a med. Nechte 5 minut povařit. Poté nechte mírně zchladnout a slijte přes sítko do misky s hořčičnými semínky.
3. Důkladně promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte 2–3 dny bobtnat v chladu. Následně tuto hořčičnou směs rozmixujte tyčovým mixérem a naplňte ji do vypařené suché sklenice. Dobře sklenici uzavřete a nechte ještě v chladu asi týden uzrát.