Klasický svařák zná asi každý. Už jste ale někdy pili medový?
Suroviny:
4 lžíce včelího medu
1 l červeného vína
8 hřebíčků
1 celá skořice na ozdobu
4 kusy badyánu
100 ml klasického rumu
jablko nebo pomeranč na ozdobu
Postup:
V hrnci si zahřejte červené víno. Pozor, nesmí se vařit, jinak z něj vyprchá veškerý alkohol.
Přidejte do něj hřebíček, skořici a badyán, promíchejte.
Dále postupně doplňte medem.
Med nahrazuje cukr, proto už není potřeba doslazovat.
Nyní je načase svařák z plotýnky stáhnout a dochutit ho rumem.
Svařák dozdobte badyánem, skořicí nebo třeba pomerančem.
Nápoj podávejte výhradně horký.
Jooo, to je nápad! Kombinace medu a vína mi přijde jako skvělé spojení. Určitě ho vyzkouším s přáteli, až budeme mít nějakou vánoční sešlost.
To zní skvěle! Nikdy jsem medový svařák nezkoušela, ale určitě to teď o Vánocích prubnu. Jak se říká, láska prochází žaludkem!