Obdoba oblíbeného medovníku se přímo rozplývá v ústech. Můžete řezy doplnit ovocem, čokoládovou polevou apod.
Potřebujete:
✿ 50 g másla
✿ 4 lžíce mléka
✿ 2 lžíce medu
✿ 150 g cukru
✿ 1 vejce
✿ 1 lžičku jedlé sody
✿ 500 g hladké mouky
✿ mleté ořechy na posyp
Krém:
✿ 600 ml mléka
✿ 2 vanilkové pudinky
✿ 4 lžíce cukru
✿ 200 g másla
1. Máslo, mléko a med rozpusťte na vodní lázni. Pak přidejte cukr, vejce, jedlou sodu a důkladně promíchejte. Na vál nasypejte mouku a tekutou směs do ní postupně zapracujte. Z těsta pak vyválejte 3 placky na pečicí papír. Každou upečte při 180 °C 4–5 minut a nechte vychladnout.
2. Mezitím si připravte krém. Pudink uvařte dle návodu na obalu, jen s menším množstvím mléka a dvěma sáčky, a nechte ho zchladnout. Změklé máslo s cukrem šlehejte 10–15 minut a poté do něj přidávejte vychladlý pudink a šlehejte.
3. Na plech dejte placku, pomažte ji polovinou krému, přiklopte druhou plackou, potřete ji zbylým krémem krémem a přiklopte třetí plackou. Nechte odležet do druhého dne, aby se krém vsákl. Nakonec posypejte mletými ořechy.
Vypadá to skvěle, určitě to vyzkouším! Miluju sladké a s takovým receptem si v kuchyni poradím.