Lívance v celozrnné verzi jsou zdravější, ale stejně tak lahodné.
Náročnost: **
Cena za porci: 24 Kč
Suroviny na 4 porce
– 200 g celozrnné mouky
– 2 lžičky prášku do pečiva
– 1 lžička skořice
– 120 ml podmáslí
– 2 vejce
– 4 lžíce medu
– 120 g bílého jogurtu
Na omáčku
– 250 g černého rybízu
– 250 ml vody
– 1 lžička solamylu
– 1 lžíce cukru
Postup
1. Smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici. Zvlášť smíchejte podmáslí, vejce, med a jogurt. Směsi promíchejte. Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje smažte lívance.
2. Rybíz dejte do hrnce, přidejte cukr a 120 ml vody. Přiveďte k varu. Ve zbytku vody rozmíchejte solamyl a přilijte do hrnce. Krátce povařte.