Masožravci rozhodně nepřijdou zkrátka.
Suroviny:
10 kuřecích paliček
3 stroužky česneku
4 lžíce medu
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
čerstvé snítky tymiánu
máslo, které použijeme na vymazání pekáče
Postup:
Ze všeho nejdříve si vymažte pekáč máslem. Předehřejte si troubu zhruba na 200 °C. Kuřecí paličky si přendejte do větší mísy. V menší misce si smíchejte prolisovaný česnek, med, olivový olej a vše dochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
Hotovou marinádou všechny kuřecí paličky potřete. Přidejte do pekáčku i čerstvý tymián, případně jinou bylinku. Pečte přibližně 35 až 40 minut. Paličky si můžete dát třeba s pečenými nebo vařenými bramborami.