Dejte si krásně šťavnaté kuře.
Ingredience:
8 kuřecích čtvrtek
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička hořčice
1 stroužek česneku (nakrájený na plátky)
sůl a pepř podle chuti
čerstvý nebo sušený rozmarýn
Postup:
V míse smíchejte med, olivový olej, sójovou omáčku, hořčici, česnek, sůl a pepř. Pokud máte rádi bylinky, přidejte také trochu rozmarýnu.
Kuřecí maso osolte a opepřete a poté je ponořte do připravené marinády. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však 1–2 hodiny.
Maso přendejte po pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 minut, během pečení občas potřete zbylou marinádou, aby bylo krásně šťavnaté a zlaté.
Podávejte s oblíbenou přílohou.
Jsem nadšená z té jednoduchosti! Určitě to zkusím s oblíbenou hudbou v pozadí, skvělá atmosféra!
Zní to super! Miluju recepty, kde se kombinuje med s masem, je to vždycky pecka!
Ty jo, to vypadá fakt mňam! Po víkendu určitě otestuju, děkuju za inspiraci!
Tohle určitě zkusím! Med z města Hradec Králové je famózní, bude to ideální kombinace!